Praktijk

Ik ben Lise Daelman, dierenarts gezelschapsdieren in Antwerpen Zuid-Centrum.

Ik studeerde met onderscheiding af aan de Universiteit van Gent in 2001. Na verschillende vervangingen bij collega’s in het Antwerpse en één jaar in een kliniek in het Leuvense, besloot ik in 2003 de stap naar een eigen praktijk te zetten. De eerste drie jaar bevond de praktijk zich op de Tabakvest, maar drie jaar later was het tijd voor uitbreiding en in juli 2006 opende de nieuwe praktijk op de Amerikalei zijn deuren.

Naast eerstelijnsdiergeneeskunde gaat mijn interesse voornamelijk uit naar inwendige ziekten en dermatologie. Door regelmatig bijscholingen te volgen probeer ik zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de diergeneeskunde.

Na bijna 15 jaar ervaring blijft mijn job mij nog even erg boeien. Vooral een goed contact met eigenaar en dier vind ik erg belangrijk. Geen enkel dier is een nummer voor mij, maar probeer ik met even veel aandacht verder te helpen.

Voeding en verzorging

Goed voedsel is het eerste geneesmiddel

Omdat het voedsel dat u uw huisdier geeft essentieel is voor een goede gezondheid stellen wij u verschillende reeksen van voeding voor huisdieren voor (hond, kat en nieuw huisdier) die wij speciaal hebben uitgekozen om hun hoge technische kwaliteit (smaak, voedingswaarden, balans, verteerbaarheid, …)

Wij bieden twee types voeding aan, namelijk:

Fysiologisch voedsel

Dit is voeding, die speciaal ontwikkeld werd voor de essentiële gezondheidsbehoeften van uw huisdier en die past bij de leeftijd, grootte en gevoeligheid van uw huisdier.

Therapeutische voeding

Voor uw ziek huisdier bestaat er een breed assortiment aan klinisch bewezen therapeutische voeding, die kunnen helpen uw huisdier weer beter te maken of te ondersteunen.

Het assortiment omvat zowel smakelijk natvoer als droogvoer voor diverse ziektebeelden, zoals urinewegproblemen, huid- en vachtproblemen, nierziektes, gewrichtsaandoeningen, overgewicht of maag- en darmproblemen.

Hospitalisatieruimte

Een van onze verschillende diensten die wij voor uw geliefd huisdier voorzien, is het uitvoeren van een chirurgische ingreep. Hiervoor is onze praktijk uitgerust met een operatiekamer en een hospitalisatieruimte.

Na elke operatieve ingreep en wanneer de conditie van uw huisdier het vereist, is het mogelijk hem in alle rust op te nemen in onze hospitalisatieruimte om het herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

De toestand van uw dier kan zo van dichtbij worden opgevolgd.

De kooien worden individueel verwarmd met behulp van warmtelampen en/of warmtemat.
Voor poezen wordt een eigen slaapplaats, voeding en kattenbak voorzien.
Honden die langere tijd moeten blijven, worden regelmatig uitgelaten.

Dieren die ernstig ziek zijn hebben vaak een infuustherapie nodig. Dit betekent dat ze via een katheter in de voorpoot een infuus (baxter) krijgen. Het dier verdraagt dit meestal zonder problemen. We beschikken over een infuuspomp om de juiste dosering aan uw dier toe te dienen.

Overleg op voorhand als je je huisdier wil bezoeken tijdens de hospitalisatie. Het is logisch dat je graag bij je dier wil zijn, maar dieren hebben niet hetzelfde tijdsbesef als mensen. Zij onthouden vooral dat je opnieuw bent weggegaan en dat je hem/haar hebt “achtergelaten”.
Soms is het dus beter om te wachten tot dat je huisdier terug naar huis mag.

Share this:

Facebook Twitter Google Plus