Identificatie

De identificatie gebeurt door het plaatsen van een microchip in de hals. Dit gaat snel en pijnloos en is éénmalig uit te voeren. De elektronische identificatie vervangt de tatoeage, welke meestal na korte of iets langere tijd onleesbaar werd. Het is ook de enige geldige identificatie, wanneer u met uw huisdier naar het buitenland wil reizen. Wij hebben de nodige apparatuur om een chip in te planten en de transponder uit te lezen.

Via deze app kunt u trouwens het dier zeer snel aangeven aan DogID indien het zou verloren zijn gelopen. Ga naar Homepagina – Verloren

Honden

Voor honden is identificatie en registratie verplicht voor de leeftijd van 8 weken bij aankoop. Als u een hond wil verkopen of wegschenken, moet u hem eveneens ongeacht de leeftijd laten identificeren en registreren.

Poezen

Ook voor poezen is identificatie verplicht in geval van overdracht of verkoop, registratie is dat niet. Het is echter ten zeerste aan te raden om de chip van uw kat te laten registreren, omdat het de enige manier is om snel gecontacteerd te worden wanneer uw dier verloren raakt!

Heeft u een huisdier gevonden, aarzel dan niet om langs te komen om na te kijken of we aan de hand van de chip de eigenaar van het diertje terug kunnen vinden.

< Diensten

Share this:

Facebook Twitter Google Plus Pinterest