Preventieve zorg

Een goede raad: wacht niet tot uw huisdier ziek is om uw dierenarts te raadplegen!
Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dit gezegde is ook perfect van toepassing in de diergeneeskunde.

Preventieve geneeskunde is een essentieel onderdeel geworden van de huidige praktijk, omdat het helpt uw dier te beschermen tegen toekomstige gezondheidsproblemen en om ziektes te voorkomen.

Er bestaan éénmalige preventieve behandelingen, zoals de sterilisatie van vrouwelijke dieren om baarmoederontstekingen of melkliertumoren te voorkomen.

Er bestaan ook behandelingen die regelmatig herhaald moeten worden, zoals jaarlijkse vaccinaties, anti parasitaire bescherming, tandverzorging, …

Bij de jaarlijkse vaccinatie van uw hond, kat, fret of konijn is het doel uw metgezel tegen vaak dodelijke ziekten te beschermen. Het type van vaccin en de frequentie van de herhalingen zijn aangepast aan de leeftijd en leefomstandigheden van het dier (vb kat op appartement met of zonder toegang naar buiten, showhond, jachthond, meereizen naar het buitenland…)

Bij een preventieve gezondheidscontrole krijgt u ook aangepast advies in verband met de juiste parasitaire behandeling voor uw huisdier en het geven van de juiste voeding.

Als uw huisdier een bepaalde leeftijd heeft bereikt (10 jaar voor katten, 7 jaar voor honden) raden wij aan om jaarlijks een seniorcontrole te laten uitvoeren. Dit is een check up om bepaalde leeftijd gerelateerde aandoeningen vroegtijdig op te sporen en in een vroeg stadium te behandelen met aangepaste medicatie of voeding. Voorbeelden hiervan zijn vroegtijdig opsporen van artrose, verminderde hartwerking, verminderde nierfunctie enz.

< Diensten

Share this:

Facebook Twitter Google Plus Pinterest